bg

cross fit

Crossfit:
В днешно време Crossfit е основна програма за развитие на сила и придобиване на желана спортна форма в много полицейски академии и специализирани военни поделения. По тази програма поддържат физическата си форма много шампиони по бойни изкуства, атлети, състезатели в мото спортове и др. Най-общо казано Кросфит предлага фитнес, който по същество работи за развитието на много системи в човешкото тяло. Нещо, което всеки трябва да разбере за Crossfit е, че специализацията се заключава в отказа от специализация. Звучи малко странно, но е точно така. Бойните изкуства, оцеляването в екстремни условия, различните видове спорт и самият живот обуславят точно такъв  подход към фитнеса.
Една от основните идеи на Crossfit е възможността на човек да използва своите любими занимания, независимо от опита и уменията си в определен етап. Този подход се използва и от хора със сърдечни проблеми, и от шампиони в много сериозни спортове, даже и от бойци в турнири без правила. Промени в личното тегло, във възрастта не оказват въздействие: същността на програмата остава непроменена. Отделните индивиди в зависимост от възраст, умения, способности имат различно натоварване, но видът на програмата не се променя.
Е, да, звучи малко странно –  войници, полицаи, антитерористи, атлети, домакини, лекари, учители – всеки може да се занимава с Кросфит.