bg

солариум - как да го използваме

Солариумът  е уред, с помощта на който придобиваме красив морски загар здравословно.
Преди всичко, обаче, солариума  е  електомедицински уред за профилактика на редица заболявания: остеопороза, кожни заболявания  / херпес симплекс, херпес зостер /, белодробни заболявания, настинки, депресии, алкохолизъм и други.
При правилното му , дозирано използане  Вие доставяте на тялото си едно приятно изживяване, красив тен, положително настроение и здраве.
За да бъде ефекта от соларните сеанси благотворен за Вас е необходимо да спазвате няколко прости правила:
Преди всичко направете консултация с обслужващия персонал относно мощността на солариумите, които предлага салона. В зависимост от силата на апаратите и вашия тип кожа, ще ви бъде направена консултация каква продължителност да е вашия първи сеанс, както и всеки следващ; през колко време да посещавате солариума и какви козметични продукти / специализирана козметика за солариум / да използвате в комбинация със соларините бани за по-бърз, красив, дълготраен и здравословен тен.
При наличие на здравословен проблем, алергии, фоточувствителност, наличие на голям брой бенки по вашето тяло, е желателно също така да направите консултация и с вашия лекуващ лекар.
Ако към момента на вашето посещение в соларното студио приемате някакви медикаменти   /антимикотици, антибиотици и др. /, желателно е да прочетете внимателно прескрипцията на тези продукти, защото при приемането на голяма част от тях  се засилва многократно чувствителността към лъчите / било то слънчеви или от солариума /. Ако сте приемали такива, изчакайте няколко дни след последния прием и тогава спокойно бихте могли да използвате солариума.
  От рецепциаята на салона, при желание от Ваша страна, бихте могли да се снабдите и със специални предпазни очила, както и хавлиена кърпа за косата.
/ Използването на последните не е задължително условие, а ваше предпочитание. Хубаво е да знаете, че хората със светли очи са по – чувствителни на UV лъчи и при тях е препоръчително да използват предпазни очилца. Но ако все пак не желаете да използвате такива
простото правило е да не гледате директно към лампите, докато се печете в солариума.
  Уверете се, че солариума е добре почистен, преди да го използвате. За тази цел се обръщайте към обслужващия персонал на салона, който ще се погрижи да почисти солариума със съответния  дезинфекционен разтвор. Също така бихте могли и сами да почистите солариума, който ще използвате, тъй като пред всяка кабина има необходимите средства за целта.
 За правилната ескплоатация на соларните апарати ще бъдете инструктирани от персонала : включване и изключване на апарата,  как да увеличавате и намялявате мощността на вентилацията на солариума, как да регулирате силата на лампите на лицето и тялото / стига
солариума, който ще използвате  да предлага тези индивидуални настройки /
 Използвайте солариума дозирано. Дозата за всеки е индивидуална, но все пак не прекалявайте с дългите като продължителност и чести сеанси.
 Използвайте специализирана козметика за солариум, тъй като тя сбособства в няколко посоки: придобивате по-красив шоколадов тен, по – бързо, по- трайно и най- важното -  тези козметични продукти хидратират в дълбочина вашата кожа. Също така бихте могли да ги допълните и с една ежедневна грижа за подхранване и хидратация на кожата в домашни условия.

Кожата е най-големия орган в човешкия организъм. Чрез нея работи дихателната и отделителната система на човека. Дарявайте я с необходимата грижа и тя ще ви се отблагодари със сияйна, здравословна и красива обвивка.

При въпроси или мнения, моля не се колебайте да се обърнете към обслужващия ви персонал.

Желаем Ви приятен престой в солариумите  на нашия комплекс!