bg

Kолариум

След 25-годишна възраст запасите от нутрини в горния слой на човешката кожа започват да намаляват. В резултат на това епидермисът започва да губи свежия си тен и изглежда блед. Колкото повече остарява човек, толкова повече намалява производството на колаген, забавя се метаболизмът и кожата губи еластичността си и провисва. Колагенът е главния белтък в съединителната тъкан. Той се грижи за обновяването на клетките. Благодарение на него кожата  изглежда гладка, елестична и хидратирана. С течение на времето организъмът губи способността да синтезира колаген, следствие на което се появяват финни линии и бръчки.
И тук на помощ идва КОЛАРИУМЪТ - уредът, който прави чудеса с външния вид. Звучи ви като
солариум
, но освен че придава шоколадов загар на кожата, той стимулира производството на колаген в кожата, прави я стегната и заличава фините бръчици. По външен вид прилича на солариума, но работи с  лампи, които обаче излъчват червена светлина, а не синя. Коларните лампи не съдържат нито UV-A, нито UV-B  лъчи. За познавачите на видовете лъчи ще споменем, че са на честота 633 нм. Изследванията доказват, че 633 нм червена светлина, веднъж приета от клетките, отговорни за производството на еластични фибри и колаген, стимулира и засилва клетъчната активност и води до нарастване на производството на колаген.

Коларните лампи не повреждат, не изгарят, нито пък нараняват тъканта, те дори не излъчват топлина, не предизвикват възпаления, подувания и зачервявания след процедура. Те излъчват специална светлина в розовата гама, която се абсорбира от кожата и стимулира образуването на колаген и еластин в клетките.

Клиничните изследвания показват, че т.нар. фото био стимулация чрез колагеновия уред може да ускори регенерацията на кожата със 150-200 процента. Той подпомага и нарастването на нутрините в епидермиса, който пък прави кожата по-здрава и стегната. Новата технология не уврежда кожата, а пък и постига бързи и качествени резултати.

За да стигнете до видими естетически резултати, е желателно да се подлагате на 3 процедури седмично за по 15 минути. Антистареещата програма трябва да продължи от 6 до 10 седмици последователно и без прекъсване. По-разреденото третиране също е допустимо, казват специалисти. Защото дори и да не е с такава честота на процедурите, кожата все пак придобива еластичност и хидратация. Най-добрите резултати се получават в комбинация с подходящата козметика.

Процедурите с колагенови лампи са безвредни и подходящи за всякакъв тип кожа. Младите хора обаче под 18 години е редно да се въздържат от подмладяване, защото кожата им все още произвежда активно колаген. Бременните жени, както и хора, страдащи от епилепсия, клиенти с повишена чувствителност към светлината или поглъщащи лекарства, които повишават чувствителността към светлината, е желателно да избягват процедурите.

Ефекти на колариума: Витализира кожата,подобрява усвояването и ефекта на козметиката, пречиства порите и подобрява тъканта на кожата, прави вашата кожа да изглежда по-блестяща и по-здрава, повишава устойчивостта срещу влияния, свързани с околната среда и стреса; детоксира кожата и подпомага обновяването на клетките,  увеличава кислорода и съдържанието на влага в кожата,намалява подутините и тъмните пръстени около очите, значително намалява бръчките на лицето и деколтето,захранва колагена и еластина в съединителната тъкан.