bg

ЮМЕЙХО

Изкуството на профилактичната и лечебна терапия Юмейхо е световно разпространено. Основна цел на Юмейхо е да възстанови естествения баланс в тялото, заложен му от природата.Това се постига чрез сложна система от похвати за наместване и фиксиране на костите, чрез теглене, изправяне и вертикален натиск, които възвръщат първоначалната симетрия в стойката и носят висок лечебен ефект. Юмейхо профилактиката приема симетрията за здраве, а липсата на симетрия в опорно-двигателния апарат е предпоставка за появата на заболявания. Колкото по-сериозен е дисбалансът, толкова по-трудно е лечението и по-тежка болестта. Ето защо от профилактичната терапия е добре да се възползват както хора в зряла възраст, така и младежи, юноши и деца.

”Юмейхо” в превод ”Увеличаване жизнените сили на организма, чрез завръщане към природата”. Това е универсална лечебна методика, съчетание от Китайската шаолинска терапия - Дзен Ти Фа (в превод „Цялостно лечение”) и методи от Японската народна медицина. Юмейхо е един начин на ръчно механическо въздействие върху тялото, който е познат от векове.

Японският лечител проф.Масаиуки Сайонджи, който е създател на тази терапия и профилактика, сравнява човешкото тяло с красиво разперено японско ветрило. Всичките му пръчки са заловени и притиснати здраво долу в една опорна точка и това придава стабилност и привлекателност на формата му. Ако в тази точка се получи разместване, то се отразява на всички пръчки и така целия образ на ветрилото се изкривява. За човешкото тяло тази съществена опорна точка е тазът. Ето защо всяко разместване в областта на таза и гръбнака се отразява на цялостната конструкция и функциониране на организма. Това води до различни заболявания. Причина за това разместване могат да бъдат и пренапрегнатите мускули. Втвърдяването им се предизвиква от стрес, независимо от неговия произход.

Стоте похвата на Юмейхо терапията представляват редуващи се техники за наместване на хълбока, гръбнака, ставите, както и притискащо разтриващи техники, които целят да отпуснат втвърдената и стресирана мускулатура на тялото, да възстановят нормалния поток на телесни течности по естествената им посока, да възвърнат енергийния баланс на организма. При изпълнение на наместващите техники се обръща внимание на феномена „пукане” в ставата като израз на лечебен ефект. Освен това в диагностиката „пукането” е белег, че костите са наместени и мускулатурата е еластична.

Външното впечатление е недостатъчно, за да разкрие детайлите на един успех! Всъщност авторът изгражда една методична последователност, една система от отделни манипулации, които водят до крайната цел: наместване на тазобедрените ,сакро-илиачните стави и на гръбначните прешлени.

Сайонджи снема напрежението на мускулите и съединителната тъкан, възстановява еластичността на мускулите, ускорява кръвообращението, премахва умората и засилва имунната система. Този масаж се прилага при лечението на заболявания на опорно двигателния апарат, както и на сърдечно-съдовата, дихателната, храносмилателната и вегетативната нервна система.

Има универсално въздействие, като тонизира, релаксира, хармонизира и лекува организма. Преди започване на терапията пациентът се подлага на преглед от специалист с цел диагностициране общото състояние на организма. Терапията се изпълнява през памучни дрехи - присъщо за източните терапии /тениска и панталон, пижама, анцунг/.

В случай, че започнете Юмейхо профилактика, придържайте се към процедурите системно и без прекъсвания до постигане на траен успех. Терапията се разпростира във времето според индивидуалните особености на отделния човек.

Времетраене на една процедура: 60 минути      цена:60.00лв. (с включено посещение на сауна парк)