bg

Дерматология

Скъпи клиенти,ето и най-новото в Sun City-beauty center....

От 1 юни,всеки четвъртък след 16.00ч д-р Дончо Етугов ще се погрижи за Вашата визия:естетични корекции, подмладяващи процедури – ботокс,запълване на бръчки, ремоделиране на лицето посредством възстановяване на загубени лицеви обеми, лазерно и фотоподмладяване. Премахване на нежелани пигментации, капиляри и татуировки. Мезотерапия и пилинг.

Какво представляват козметичните филъри?

Това са продукти с различен състав и произход, които се имплантират чрез инжектиране на различни места по лицето и тялото за корекция на кожни дефекти. Филърите се поставят там, където бръчките са дълбоки или има наличие на кожни депресии, белези. Най-честите зони са назолабиалните бръчки (между носа и устните), между веждите, горна и долна устна, депресии от белези в областта на лицето или други участъци на тялото.

Какви видове филъри са познати?

Всеки филър има различни съставки и лекарят може да избира с оглед на тяхното съдържание. В зависимост от това дали веществото, което се имплантира в кожата се резорбира или не, филърите се делят на резорбируеми и нерезорбируеми.

През последните години много популярни са продуктите, съдържащи хиалуронова киселина. Това е захароподобно вещество, много популярно в Европа и Америка. Естествена съставка на организма, която, използвана като филър, се резорбира след време и не предизвиква никакви странични реакции. Често използвани такива продукти са Рестилен, Пърлен, Сърджидерм, Сърджилипс и много други.

Предварителни тестове не са необходими. Материалът е мек и много често се използва за третиране на фини линии, бръчки, за запълване и уголемяване на горна и долна устна, за запълване на белези.

Botox

Какво е ботокс?

Истинското име на ботокса е ботулинов токсин. Той има локално-паралитично действие като блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т.е. не се съкращава и не набръчква кожата.
Ботоксът се отделя от специфичен вид бактерии, наречени Clostridium Botulinum. В природата те съществуват единствено в анаеробна (безкислородна) среда. За медицински цели се използва главно тип А. Инжектирането му в нищожни количества директно в мускулатурата предизвиква нейната релаксация и същевременно изглаждане на повърхностния слой на кожата. Открит още през 1822 г., едва от 1970 г. започва употребата му за медицински цели и постепенно добива популярност с наименованието "Ботокс".От 90-те години на 20 в. ефективно се използва за третиране на лицеви бръчки. С помощта на ботокс успешно се третира обилното изпотяване (хиперхидроза). Съществуват редица примери за обезболяващата способност на ботоксът. При прилагането му на пациенти с мигрена често води до изчезване на симптомите.
Въпреки, че ботоксът е с токсична основа, употребата му в медицината не предизвиква странични ефекти. Уникалността на препарата се състои в избирателното му действие върху мимическата мускулатура. Това отличава ботокса от всички останали козметични препарати, въздействащи само върху кожата.
 
Какъв е резултатът?
Посредством отпускането и изглаждането на отделни лицеви мускули, видимо се изглаждат бръчките около очите (т.нар. "пачи крак"), челото, между веждите (т.нар. "гневна" бръчка). Клиничният ефект се определя от индивидуалните особености на пациента, но най-често видима промяна се наблюдава между 7 и 12 ден след инжектирането.
Ботоксът не е опасен. Той не се натрупва в организма, а оставя след себе си само "магическия ефект" от изглаждането на бръчките. Благодарение на този "магически ботокс-ефект" лицето не губи изразителност и вие можете да се мръщите, смеете, усмихвате и изглеждате учудени без при това дълбоките линии на времето и емоциите да се отпечатват на лицето ви. Външният ви вид не се променя, а липсата на бръчици позволява да изглеждате подмладени.
 
Болезнено ли е?
Инжектирането на ботокс е абсолютно безболезнена процедура, за която дори не е необходима локална упойка. Разтворът се въвежда с миниатюрна игличка и процедурата не е продължителна. Въпреки това, ако сте твърде чувствителни, се прилага локална лидокаинова апликация. 10 минути по-късно вече можете да се върнете към обичайното си ежедневие. А няколко дни по-късно ще се наслаждавате на ефекта от процедурата – бръчките под очите, бръчките "пачи крак", линиите на челото и останалите мимически бръчки изчезват като с магическа пръчица.
 
Колко често може да се прилага ботокс?
За съжаление ефектът от инжектирането не е вечен, а продължава приблизително 6 месеца. След това мимическите бръчки постепенно се връщат в първоначалното си състояние. Сега вече имате избор – да оставите времето да бъде изписано на лицето ви или да повторите процедурата.
 
И така, ако искате отражението в огледалото винаги да ви се усмихва, а кожата на лицето ви да запази свежестта си, без сянка от бръчка, направете си подарък – ботокс процедура.
Запомнете: ботоксът е безопасен препарат, използван успешно в 58 страни в цял свят, с над 20 години опит в употребата му, проведени над 230 клинични опити в различни държави, а данни за възможни негативни последици при многократната употреба на препарата отсъстват. Забележителният козметичен ефект на препарата позволява употребата му, дори когато за пациента са противопоказани други инжекционни методи.

За повече информация:

гр.София,ул.Сердика 12/зад ЦУМ/

088-999-61-00

02-988-32-90

Oчакваме Ви!